arrow 
corner 
 
delimiterdelimiterdelimiterdelimiter

Contact

Image

Μετά το ντεμπούτο της στην αίθουσα Wigmore Hall του Λονδίνου (1998), η Έφη Χριστοδούλου χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Strad, ως ‘δυνατή βιολονίστα με έντονη ερμηνευτική ικανότητα και υψηλού επιπέδου τεχνική’ ενώ το αμερικανικό περιοδικό μουσικής Fanfare παρομοίασε το παίξιμό της ‘σαν της παλαιάς σχολής του Menuhin ή του Oistrakh, στο καλύτερό τους’.

Aριστούχος με πρώτο βραβείο του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (τάξη Στεργίου), εκπροσώπησε την Ελλάδα στις διεθνείς περιοδείες της Ορχήστρας Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία της εξασφάλισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Guildhall School του Λονδίνου, υπό την επίβλεψη του διεθνούς φήμης καθηγητή Yfrah Neaman, και  των Eugene Sarbu, Detlef Hahn, και σε διεθνή σεμινάρια με τους Ruggiero Ricci, Aaron Rosand, Sylvia Rosenberg, Eric Friedman, Vladimir Spivakov, Mark Lubotsky, Hermann Krebbers και Roman Totenberg. Κέρδισε υποτροφίες από το Υπουργείο Πολιτισμού, ΙΚΥ, Σύλλογο Μουσηγέτη, Ίδρυμα Λεβέντη, Hellenic Foundation, Mundo En Armonia, S.Niarchos και BGS-British Council-Γ.Βακαρέλη. Αποφοίτησε από το City University (London) με Master of Arts στη μουσική ερμηνεία, αποσπώντας το Sir Jack & Lady Lyons Prize για την καλύτερη εκτέλεση. Βραβεύτηκε από το Anglo-Czech Trust, για έργα Josef Suk, και ήταν φιναλίστ (1ο βραβείο ex-equo) στο διεθνή διαγωνισμού βιολιού Michelangelo Abbado (Μιλάνο 1998).

Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Εδιμβούργο (Fringe Festival) όπου έδωσε την πρώτη εκτέλεση του κονσέρτου William Schuman, στις αίθουσες St. John’s Smith Square και δύο φορές στο Wigmore Hall του Λονδίνου, στο Greece in Britain Festival, παρουσιάζοντας πρεμιέρες έργων Bernstein, Ned Rorem, και Θ.Αντωνίου (Κονσέρτου-Φαντασία). Εμφανίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο Βρυξελλών, στη Salle Cortot στο Παρίσι, και στη Βοστώνη σε ρεσιτάλ προς τιμή του Roman Totenberg, δίνοντας και την πρεμιέρα έργου του Edward Gregson. Επίσης παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα έργα του David Matthews στο Λονδίνο καθώς και ειδικό αφιέρωμα εις μνήμη του Malcolm Arnold. Ως σολίστ, έχει συμπράξει με τις ορχήστρες Oxford Philharmonic, Κρατική Αθηνών, Δημοτική Αθηνών, Arcademia Στουτγάρδης, Orchestra of the Capella St. Petersburg, Huddersfield Philharmonic, Bournemouth Symphony κ.α. ενώ οι επιτυχείς σόλο εμφανίσεις της έχουν αποσπάσει διεθνώς άριστες κριτικές και δημοσιεύσεις (The Strad, The Scotsman, Radio Times, Sunday Telegraph, Sunday Times, Ελευθεροτυπία, Athens News, Καθημερινή κ.α.). Ηχογραφήσεις της παρουσιάστηκαν στην ΕΡΤ, και στο Λονδίνο (Radio 2) στο semi-finals του ‘BBC Young Musician of the Year’. Ήταν εξάρχουσα στην Ορχήστρα Δωματίου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Παιδικής Σκηνής ΕΛΣ, και σολίστ στην όπερα του Ν. Ξανθούλη ‘Το Μαγικό Βιολί’, ενώ από το 2007 είναι εξάρχουσα στη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων. Παίζει με βιολί Pierre Silvestre (Lyon 1848) που της δώρισαν οι Matti & Nicholas Egon.

Στο πρώτο CD της από την Guild Records με έργα Debussy, Elgar και Sibelius, όπου παρουσίασε σε πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση τις 6 Humoresques του Sibelius σε διασκευές του Karl Ekman, ο βρετανικός Τύπος τη χαρακτήρισε ως ‘καλλιτέχνιδα με διακεκριμένη, και ευρηματική ερμηνεία’ και ‘βιολονίστα με δυναμική προσωπικότητα’ (Classical Source, Sunday Times), που ‘αντιμετωπίζει τις 6 Humoresques με εξυπνάδα και στυλ, τολμηρή στις δεξιοτεχνικές απαιτήσεις, με τελειότητα και πινελιές μεταξένιας ζεστασιάς, φέρνοντας μεταδοτικό ενθουσιασμό’ (The Strad).

Τo 2013 παρουσίασε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το κονσέρτο για βιολί του Matthew Taylor στο St.Petersburg, με την Orchestra Capella, και το κονσέρτο του Robert Still στο Λονδίνο, στο οποίο χαρακτηρίστηκε ως ‘ακλόνητη στο έργο της, κατέχοντας το υψηλότερο επίπεδο δεξιοτεχνίας, με την ευκολία μιας εκθαμβωτικής τεχνικής, μια που ξεπέρασε όλες τις περιπλοκές της παρτιτούρας’ (Classical Source).

Το 2015 κυκλοφόρησε το 2ο CD της για την εταιρία Somm με έργα Dvorak, Glazunov και Sibelius με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Bournemouth, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την Sunday Times  ‘ελκυστικό’ με ένα ‘μεγαλοπρεπές’ κονσέρτο του Ντβόρζακ, και από το περιοδικό Gramophone ‘γεμάτο από έμφυτο ενθουσιασμό’.

Το 2016 παρουσίασε ένα κύκλο 5 συναυλιών με το κονσέρτο Busoni στο Λονδίνο, αφιερωμένο στην επέτειο 150 χρόνων του Ιταλού συνθέτη, από τις οποίες η πρώτη της ερμηνεία χαρακτηρίστηκε ως ‘σταθερά ακλόνητη, επιδεικνύοντας εκπληκτική δεξιοτεχνία’ (Musical Opinion) ενώ η τελική συναυλία της σειράς αυτής είναι αφιερωμένη στη μνήμη του βιολονίστα Manoug Parikian.

Πρόσφατα η Εφη Χριστοδούλου έκανε το ντεμπούτο της στην αίθουσα Smetana Hall της Πράγας, με την South Czech Philharmonic, και τον μαέστρο Gudni Emilsson, στο κονσέρτο του Glazunov.

Τα μελλοντικά σχέδιά της περιλαμβάνουν την 1η παγκόσμια ηχογράφηση του κονσέρτου για βιολί του Robert Still.

                                        

T o  s e n d  a  d i r e c t  m e s s a g e,  p l e a s e  c o m p l e t e   t h e  f o r m  b e l o w:

Your name:
Your email:
Message:
captcha image
Type the letters from the captcha image above:

curve